pondělí 8. prosince 2014

Moje vánoční "čajotéka" Pro adventní čas jsem založila "čajotéku". Mám v ní tři druhy báječných ovocných čajů koupených v krámku, který nese přízvisko "pro radost" /a taky jo/, jeden bylinkový antistresový, koupený v "Manufaktuře", který voní po heřmánku. Pravda je, že ten úžasný puntíkovaný hrneček jsem tam také nemohla nechat. No a vzadu kde se vzalo, tu se vzalo červené rybízové víno, které se skvěle osvědčuje při výrobě hašeného vína podle vznešené abatyše Hildegardy z Bingenu, které prý má zahánět smutek. A když už jsme u abatyše Hildegardy a smutku, nedá mi to abych neocitovala myšlenku z knihy Wigharda Strehlowa "Svízelná cesta k lásce" Z myšlenek sv. Hildegardy "Naše moderní společnost si pěstuje smutek, protože si už neváží Boha a jeho Stvoření. Dnes jsou jiní duchové, nadčlověk a jeho idoly, straničtí bossové, obchodní manažeři a divadelní hvězdy vtahuji své přátele do své moci. Proto se smutek stal masovou neřestí, psychozou." "Nebeská radost chce smutnému člověku otevřít oči pro vesmír. Negativní myšlení přitahuje jen negativa a kdo vidí stále jen černě, přitahuje zlo".
"Hašené víno." Víno nalejete do nádoby a necháte vařit, až vzkypí. Pak do něj nalejete studenou vodu. Množství, vzájemný poměr či koření je čistě na každém. Já používám třetinu vína a dvě třetiny vody. Koření nedávám žádné. I tak je to nápoj potěšující.

Žádné komentáře:

Okomentovat